Regulament de concurs

 1. Organizare:

1.1 Concursul de alergare „Tusnadmarathon” este organizat de Asociaţia VOX IUVENTUTIS (CUI 27592818), Baile Tusnad, pe data de 11 mai 2024, avand startul din Băile Tușnad și finishul la lacul Sf. Ana
1.2 Scopul evenimentului este popularizarea alergării, creşterea educaţiei ecologice, respectului faţă de natură şi a mediului înconjurător, promovarea frumuseţii din zonă, şi nu în ultimul rând socializarea în cadrul comunităţii de alergători.

 1. Caracteristicile competiţiei:

2.1 Evenimentul „Tusnadmarathon” este o competiţie sportivă de alergare pe șosea.
2.2 Traseul se desfășoara pe drumul European E576 și drumurile DJ113 si DJ113A, acestea fiind marcate pe tot traseul.
2.3 Traseul de concurs nu este închis altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, animale şi alţii). Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Orice accident provocat şi/sau în care au fost implicaţi participanţi la competiţia „Tusnadmarathon”, survenit în timpul desfăşurării acesteia din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege, va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.
2.4 Pentru a parcurge în cea mai mare siguranţă traseul, din partea participanţilor se necesită urmptoarele:
– să aibă în vedere echipamentul cu care iau startul şi în condiţii de vreme nefavorabilă.
– să dea dovadă de fair-play şi prietenie, să acţioneze în consecinţă când situaţia o cere ( să permită unui concurent mai rapid să treacă în faţa sa fără a-l obstrucţiona, să acorde ajutor unui competitor aflat în dificultate şi care îi solicită aceasta ).
– să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţiei, a mediului şi condiţiile în care se desfasoară acestea.
– orice participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui sau a altor participanţi, şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

 1. Proba

3.1 Tusnadmarathon: 23 km, 550m D+, 3.5 ore timp limită

3.2 Ștafetă Tusnadmarathon: 6.8km+8km+8.2km, 550m D+, 3.5 ore timp limită

 1. Descrierea traseului:

4.1 Tusnadmarathon: lungimea de 23 km, diferenţă de nivel 550 m

(Start:  Băile Tușnad, parcarea de vis a vis de biserica catolică > Bixad > intersecția Sf. Ana/Balvanyos > malul lacului Sf. Ana).

4.2 Stafeta Tusnadmarathon: lungimea de 23 km (6.8km+8km+8.2km), diferenţă de nivel 550 m. Puncte de schimbare stafeta: la iesirea din Bixad si la intersectia Balvanyos-Sf. Ana.

(Start:  Băile Tușnad, parcarea de vis a vis de biserica catolică > Bixad > intersecția Sf. Ana/Balvanyos > malul lacului Sf. Ana).

4.3 Fiecare concurrent este obligat de a respecta instructiunile arbitrilor sia organizatorilor, de arespecta traseul concursului fara scurtaturi sau alte avantaje.

 1. Puncte de control:

5.1 Pe trasee sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participanţii care nu trec printr-un punct de control, vor fi descalificaţi.

 1. Condiţii de participare:

6.1 Concursul este deschis tuturor celor care sunt apţi din punct de vedere medical să susţină acest tip de efort.
6.2 Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza participarea persoanelor care au avut un comportament nesportiv sau prin acțiunile lor aduc prejudicii de imagine cursei „Tusnadmarathon”
6.3 Vârsta minimă de participare (împliniţi până la data de 11 mai 2024): 14 ani

6.4 Fiecare participant la preluarea kit-ului start de concurs va completa o declaraţie de responsabilitate, prin care declară că a fost informat asupra regulamentului, a luat la cunoştinţă, înţelege şi îşi asumă riscurile medicale, juridice şi de altă natură ale participării la competiţia de alergare montană. Declară că concurează pe propria răspundere, că este apt medical pentru a participa la această competiție și acceptă faptul că organizatorii concursului nu sunt responsabili (nu plătesc despăgubiri) pentru nici-un participant la concurs și nici pentru o presupusă deteriorare medicală ori pentru orice fel de pejudiciu cauzat de concurs.
6.5 Condiții speciale de participare pentru categoria de vârstă 14-18 ani:
Minorii (14-18 ani) pot participa la cursa concurs, numai prin prezența unuia dintre părinți sau al ocrotitorului legal si cu acordul scris al acestora, precizând într-o declarație că a luat la cunoştinţă regulamentul, cunoaşte şi îşi asumă riscurile şi implicaţiile participării minorului. În cazul în care participantul minor nu va fi însoțit de părinți sau ocrotitor legal, acordul scris trebuie autentificat de către un notar public și predat organizatorilor.

6.6 Stafetele vor fi formate obligatoriu din trei participant. Stafeta mixta va fi formata din trei participanti, din care amandoua sexe vor fi reprezentate de cel putin o persoana.

 1. Categorii si premii

7.1

– Open masculin – toate catogoriile masculine
– Open feminin – toate categoriile feminine
– Age group Feminin/Maculin: 14-17 ani, 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani, 60+
– Ștafeta feminin/masculin
– Ștafetă mixtă

7.2 Se vor premia primele trei locuri de la fiecare categorie atât la open cât și la age group, respective stafeta feminin,masculin si mixt.
7.3 Categoriile unde vor fi mai puţin de 5 participanţi pot fi combinate cu o altă categorie.

7.4 Castigtorii de la Open feminin si Open masculine nu vor mai fo premiati si in categoriile Age group.

7.5 In anul 2022, la editia nr. 12 a Tusnadmarathon, vom oferi premii totale in valoare de peste 10.000 Ron, din care 2.200 Ron vor fi oferiti in cash primilor trei participanti la categoriile Open feminin si Open masculin.

7.6 Va exista un premiu surpriza pentru acel concurent care va dobora recodrul cursei.

 1. Echipament:

8.1 Obligatoriu pentru toate categoriile:
– încălţăminte sport
– număr de concurs (asigurat de organizatori), care include si cipul

9. Cronometraj:

9.1 Cronometrajul pentru concurs se va face cu o precizie la secundă, cu un dispozitiv de cronometrare cu chip.

 1. Start:

10.1 Startul se va da din staţiunea Băile Tușnad, din zona special amenajată, din parcarea de vis a vis de biserica catolică.
10.2 Start: ora 9:30, sambata 11 mai

 1. Validare/ Ședința tehnică:

11.1. Ridicarea kit-urilor se poate face în ziua dinaintea cursei (10 mai, vineri), între orele 18.00 – 22:00 din parcarea de vis a vis de biserica catolica, respectiv in dimineata concursului intre orele 7.30-09.00
11.2. Ședința tehnică va avea loc cu 10 minute înainte de startul cursei.

 1. Înscriere si plata

12.1 Înscrierea se face doar online prin completarea formularului pe pagina oficială a concursului Tusnadmarathon (www.tusnadmarathon.ro) până în data de 5 mai 2024, plata cu card. Inregistrarile online nu se inchid, dar din data de 6 mai pachetele de start nu vor mai contine tricoul competitiei respectiv numar de start personalizat.

12.2 Modalităţi de plată:
– se acceptă doar plată cu cardul în momentul înscrierii

12.3 Toate înregistrările vor fi validate începând din momentul efectuării plății taxei de participare!

 1. Taxa de participare:

Early booking: intre 15 februarie si 08 martie 2024

Tusnadmarathon: 130 RON
Stafeta Tusnadmarathon: 350 RON

Step 1 booking: intre 09 martie si 15 aprilie 2024
Tusnadmarathon: 150 RON
Ștafetă Tusnadmarathon: 400 RON

Step 2 booking: intre 16 aprilie si 5 mai 2024
Tusnadmarathon: 160 RON
Stafeta Tusnadmarathon: 430 RON

Step 3 booking: intre 6 mai si 10 mai 2024 si inscrierea la fata locului (FARA PACHET START – DOAR CHIP SI NR DE CONCURS NEPERSONALIZAT)
Tusnadmarathon: 180 RON
Stafeta Tusnadmarathon: 470 RON

În cazul retragerii din cursă taxa de participare nu va fi înapoiată.

Înscrierea poate fi transferată altei persoane trimitând un e-mail până la data de 10 mai 2024 pe adresa info@tusnadmarathon.ro

Taxa de participare conţine:

 • Numar de concurs personalizat
 • Tricou personalizat
 • Apa Tusnad
 • Alte produse ale sponzorilor
 • Pasta party in seara dinaintea concursului
 • Bere Igazi Tiltott Csiki si gulas la final
 • medalie de „Finisher” şi diploma electronica pentru cei care termină oricare dintre curse în timpul limită
 • puncte de revitalizare/hidratare pe parcursul cursei
 • asistenţă salvamont/medicală în caz de nevoie
 • premii pe categorii si pe open
 • transportul de la lac inapoi in Baile Tusnad
 1. Descalificare / Retragerea din cursă:

14.1 Organizatorii îşi rezervă dreptul de a descalifica sau de a retrage din cursă orice concurent dacă nu respectă acest regulament sau una din următoarele situaţii:
– pierderea numărului de concurs
– ratarea unui punct de control
– abaterea de la traseul impus de către organizatori, nerespectarea traseului prin folosirea de scurtături
– utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei
– părăsirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie şi resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control şi alimentare)
– neacordarea de ajutor unui alt alergător aflat în dificultate
– comportament nesportiv faţă de alţi concurenţi sau lipsa de respect faţă de oficiali, organizatori, public susţinător, localnici, etc.
– depăşirea timpului limită
– în cazuri excepţionale

 1. Abandonul:

15.1 În cazul în care concurentul decide să abandoneze, el este obligat să îşi anunţe intenţia la cel mai apropiat punct de control şi să urmeze întocmai instrucţiunile primite de la organizatori. Continuarea cursei se poate face doar pe propria răspundere (organizatorii nu mai garantează că pe traseu vor mai fi voluntari, puncte de alimentare funcţionale, marcaje, etc.), iar concurentul se consideră în afara concursului.

 1. Contestaţii:

16.1 Orice participant poate să facă o contestaţie împotriva altui participant, care nu a respectat regulile competiţiei.
16.2 Contestaţia scrisă se poate depune la organizatorii concursului, contra-cost (100 RON), după sosire sau în maxim 15 minute după afişarea rezultatelor finale provizorii.

 1. Fotografii/filmări:

17.1 Fiecare participant cu înscrierea şi participarea la „Tusnadmarathon” acceptă folosirea în scopuri promoţionale a fotografiilor şi filmărilor realizate despre concurenţi în timpul, înainte sau după competiţie.
Prin înscriere, plată şi participare fiecare participant confirmă că a citit, a înţeles şi a acceptat condiţiile de participare şi aceste reguli, îşi asumă riscurile participării la „Tusnadmarathon” şi sunt responsabili pentru propriile acţiuni.

 1. Informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR):

Dorim să vă oferim o imagine de ansamblu asupra tipurilor de date pe care le colectăm atunci când vă înscrieți pentru concursul Tusnadmarathon: Numele, data de naștere, adresă, numărul de telefon, adresa de e-mail

Datele dvs. vor fi utilizate după cum urmează:

1. Datele cu caracter personal (numele, data nașterii, localitatea) sunt folosite pentru buna desfășurarea a concursului, pentru a verifica rezultatele și grupurile de vârstă.
2. Informațiile de contact (număr de telefon, adresa de e-mail) sunt folosite pentru a vă comunica informații importante despre concurs sau concursurile partenere.

Datele de mai sus vor fi utilizate pentru îmbunătățirea continuă a organizării concursului, comunicarea informațiilor despre concurs și alte concursuri partenere, pentru măsurarea satisfacției sau în caz de accident.

 1. Detalii facturare:
  Vor fi înregistrate numai pentru plata taxei de intrare și pentru validarea acestuia. Informațiile furnizate de dvs. în timpul înregistrării sunt înregistrate numai de Asociația Vox Iuventutis , stocate pe un calculator protejat prin parolă și cu sistem antivirus, care este disponibil numai on-line pentru cel mai scurt timp. Înregistrările sunt stocate într-un fişier  protejat prin parolă și nu furnizăm altor părți în afara asociației. Pentru a imprima numerele de start, compania executantă primește numai informații gata de tipărire. Pentru tranzacțiile financiare, folosim serviciul euplatesc.ro.