Versenyszabályzat

1. Szervezés:

A„Tusnadmarathon” elnevezésű futóversenyt a tusnádfürdői VOX IUVENTUTIS Egyesület szervezi, 2024 május 11-én, amely Tusnádfürdő és a Szent Anna tó között zajlik..
Az esemény célja a futás népszerűsítése, az öko-kultúra tudatosítása, a természet tiszteletére és környezetvédelemre nevelés, a Csomád-hegység szépségeinek felfedezése, és nem utolsó sorban a futóközösség tagjai közötti kapcsolatok, sportbarátságok kialakítása.

2. A verseny jellemzői:

2.1 A Tusnadmarathon elnevezésű rendezvény aszfalt futóverseny, szintelmelkedéssel.
2.2 Az útvonalak az E576-is európai úton illetve a DJ113 és DJ113A megyei jelzésű utakon zajlik és teljes egészében ki van jelölve.
2.3 A verseny útvonala nem lesz lezárva a forgalom elől (járművek, gyalogosok, turisták, állatok, stb). Ennek következtében felhívjuk a versenyzők figyelmét a közlekedési törvények által meghatározott szabályok betartására. A résztvevők felelősek minden olyan baleset okozásáért, amely a versenyszabályzat be nem tartása vagy a közlekedési szabályok megsértése miatt történik a verseny ideje alatt.
2.4 A versenyútvonal biztonságos teljesítéséhez az alábbiak fontosak a résztvevők részéről:
• figyeljenek az öltözékükre és azt az időjárási viszontagságok szerint válasszák meg
• a versenyző a fair-play és barátság jegyében cselekedjen, ha egy helyzet úgy követeli meg (egy gyorsabb versenyzőt engedjen el maga előtt akadályozás nélkül, részesítse elsősegély-ellátásban a bajbajutott versenyzőt, ha az igényli).
• annak ellenére, hogy a szervezők minden lehetséges óvintézkedést megtesznek, a versenyző felelősségteljes hozzáállást tanúsítson a verseny ideje alatt, hiszen keletkezhetnek előre nem látott körülményekből adódó kockázatok, terep- ill. időjárási viszonyokból adódóan.
• minden résztvevőnek tudnia kell, hogy egy díj, nyeremény sem lehet fontosabb mint a saját, vagy versenytársai egészsége és élete – mindezek tudatában cselekedjen, ha a helyzet úgy kívánja.

3. Versenytávok:
3.1 Tusnadmarathon: 23 km, 550 m D+, szintidő 3.5 óra
3.2 Tusnadmarathon váltó: 6.8km+8km+8.2km, 550 m D+, szintidő 3.5 óra

4. Útvonalak leírása:

4.1 Tusnadmarathon: 23 km, 550 m D+, szintidő 3.5 óra (Rajt: Tusnádfürdő közpönti parkoló a katolikus templommal szemben>Sepsibükkszád>Szent Anna tó-Bálványosi eltérő>Cél: a Szent Anna tó partja)

4.2 Tusnadmarathon váltó: 23 km, 550 m D+, szintidő 3.5 óra (Rajt: Tusnádfürdő közpönti parkoló a katolikus templommal szemben>Sepsibükkszád>Szent Anna tó-Bálványosi eltérő>Cél: a Szent Anna tó partja). Váltópontok: Sepsibükkszád kijárata Bálványos fele illetve a Szent Anna tó-Bálványos útkereszteződés.

4.3 Minden versenyző köteles betartani a szervezők/pályabírók utasításait, a hivatalosan kijelölt útvonalat, rövidítések és más előnyök nélkül.

5. Ellenőrző pontok:

5.1 A verseny során kijelölt ellenőrző pontok lesznek, amelyeknél kötelező módon át kell haladniuk a versenyzőknek. Valamely ellenőrző pont kihagyása a versenyből való kizárását vonja maga után.

6. Nevezési feltételek:

6.1 A versenyre bárki nevezhet, aki megfelelő egészségi állapotban van a választott táv teljesítéséhez.
6.2 A szervezők megtagadhatják a sportszerűtlen viselkedést tanúsító személyek versenyzési jogát, illetve azokét, akik bármely módon rontják a Tusnadmarathon vagy valamely partner rendezvény arculatát.
6.3 Nevezés – alsó korhatár (betöltve 2024 május 11-ig): Tusnádmarathon, Tusnádmarathon váltó: 14 év

6.4 Minden résztvevő a rajtcsomag átvételekor kitölt egy felelősségi nyilatkozatot, amelyben elismeri és elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a verseny szabályzatát. Továbbá azt, hogy a versenyen saját felelősségére indul, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvételi feltételeknek, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármely résztvevő egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraiért kártérítésre nem kötelezhetők.
6.5 Speciális feltételek a 14 -18 éves korosztályú résztvevők számára:
A Tusnadmarathon és Tusnadmarathon váltó távon résztvevő kiskorúak (14-18 év között) valamely szülő vagy törvényes gyám jelenlétében, ennek írásos beleegyezésével vehet részt a versenyen, aki nyilatkozatban kijelenti, hogy ismeri a versenykiírást, az abban foglalt szabályokat, tudomásul vette és magára kötelezőnek ismeri el, vállalva a versennyel járó esetleges kockázatokat is. Abban az esetben, ha a kiskorú versenyzőt nem kíséri el szülő vagy törvényes gyám, akkor a nyilatkozat közjegyző által hitelesített formában kell eljusson a szervezőkhöz.

6.6 A váltó csapatok kötelezően három versenyzőből állnak. A vegyes váltó 3 versenyzőből áll úgy, hogy mindkét nem legalább egy versenyzővel van képviselve.

7. Kategóriák és díjak

7.1.

– Open férfi – az összes férfi kategória

– Open női – az összes női kategória

– Age group Női/Férfi: 14-17 év, 18-29 év, 30-39 év, 40-49 év, 50-59 év, 60+

– Váltó: női/férfi

– Váltó: vegyes

7.2 Minden kategóriában az első három helyezett lesz díjazva.

7.3 Azokb a kategóriák, ahol kevesebb mint 5 versenyző indul, összevonhatóak más kategóriákkal.

7.4 Az Open női és Open férfi díjazottjai nem vesznek részt az Age group díjazásban.

7.5 A 2022-es évben, a 12-ik Tusnadmarathon összdíjazása több, mint 10.000 Ron. Ebből 2.200 Ron készpénzben lesz szétosztva a férfi és női Open első három helyezettje között.

7.6 Amennyiben egy versenyzőnek sikerül megdöntenie a pályarekordot, meglepetés díjban részesül.

8. Felszerelés:

8.1 Kötelező minden kategóriában:
– sportruházat
– rajtszám (a szervezők által biztosított), amely a chip-et is tartalmazza

9. Időmérés:

9.1 A versenyen az időmérés chipes időmérő rendszerrel történik, tizedmásodperces pontossággal.

10. Rajt:

10.1 A rajt Tusnádfürdőről indul, a katolikus templommal szembeni parkolóból.
10.2 Start: 9:30 órakor, május 11-én, szombaton

11. Érvényesítés (Validálás)/ Eligazítás:

11.1 A rajtcsomagok átvétele a verseny előtti napon, az erre speciálisan kialakított helyszínen Tusnádfürdőn, a katolikus templommal szembeni parkolóban történik a versenyt megelőző napon , május 10-én 18.00-22.00 órák között, illetve a verseny napján reggel 07:30 és 09:00 órák között.

11.2 Technikai eligazításra a rajt előtt kerül sor, amikor az esetleges újdonságokat és változásokat fogják közölni a szervezők.

12. Regisztráció és fizetés:

12.1 A versenyre való nevezés kizárólag online történik, a Tusnadmarathon hivatalos oldalán (www.tusnadmarathon.ro) található űrlap kitöltésével és online kártyás fizetéssel május 5-ig, teljes versenycsomaggal. Az online iratkozás nem záródik le, de május 6-tól a versenycsomag nem fog tartalmazni polót és megszemélyesített startszámot.

12.2 Fizetési feltételek:

– Kizárólag kártyás kifizetést áll módunkban elfogadni

12.3 Minden nevezés a regisztrációs díj befizetésének pillanatától válik érvényessé!

13. Nevezési díjak:

Early booking: 2024 február 15 – március 8 között

Tusnadmarathon: 130 RON
Váltó Tusnadmarathon: 350 RON

Step 1 booking: 2024 március 9 – április 15 között
Tusnadmarathon: 150 RON
Váltó Tusnadmarathon: 400 RON

Step 2 booking: 2024 április 16 – május 5 között

Tusnadmarathon: 160 RON
Váltó Tusnadmarathon: 430 RON

Step 3 booking: 2024 május 6 – május 10 között és helyszini iratkozás (RAJTCSOMAG ÉS PÓLÓ NÉLKÜL, CSAK RAJTSZÁM ÉS CHIP)

Tusnadmarathon: 180 RON
Váltó Tusnadmarathon: 470 RON

A versenyből való visszalépés esetén a befizetett nevezési díj nem ígényelhető vissza.

A befizetett nevezési díj átírható más személyre, amennyiben ezt e-mailben jelzik 2023 május 10-ig, az info@tusnadmarathon.ro címre.

A nevezési díj tartalmazza:

 • személyre szabott rajtszámot
 • megszemélyesített polót
 • Tusnád ásványvíz
 • Egyéb szponzor termékek
 • pasta party-t a verseny előtti este
 • Igazi Tiltott Csíki sört és gulyást a verseny után
 • Autóbuszokkal való visszaszállítást a Szent Anna tótól Tusnádfürdőig
 • azon résztvevők akik limitidőn belűl teljesítik a távot, „Finisher” érmet és részvételi online letölthető oklevelet kapnak
 • frissítőpontok bíztosítását a verseny ideje alatt
 • hegyimentői/ egészségügyi ellátást szükség esetén
 • kategóriánkénti díjakat
 • a versenyzők visszaszállítását a Szent Anna tótól Tusnádfürdőre

14. Versenyből való kizárás:

A szervezők fenntartják a kizárás vagy az versenytől való eltiltás jogát, amennyiben bármely versenyző nem tartja be ezt a szabályzatot, illetve a következő helyzetek valamelyikében:
– rajtszám elvesztése
– ellenőrző pont kihagyása
– eltérés a szervezők által kijelölt útvonaltól, rövidítők használata
– valamely közlekedési eszköz igénybe vétele a verseny ideje alatt
– a sportfelszerelés elvesztése a futóútvonalon, szemetelés (a szemetet az ellenőrző és a frissítő állomásoknál lehet hagyni)
– a bajbajutott versenytárs cserbenhagyása
– sportszerűtlen viselkedés más versenyzővel szemben vagy tisztelet hiánya a hivatalos szervekkel, szervezőkkel, szurkolókkal, helyiekkel stb. szemben
– a limitidő túllépése
– speciális esetekben

15. A verseny feladása/megszakítása:

15.1 Abban az esetben, ha egy versenyző úgy dönt, hogy abbahagyja a versenyt, kötelessége jelezni szándékát a legközelebbi ellenőrző pontnál, követve a szervezők további utasításait. A verseny folytatása csak saját felelősségre történhet – a szervezők már nem garantálják, hogy lesznek még újabb ellenőrző pontok, frissítő állomások, jelzések stb. a verseny hátralévő szakaszán, és az adott személy már nem minősül versenyzőnek.

16. Óvások:

16.1 Bármely versenyzőnek jogában áll óvást emelni egy másik versenyző ellen, amennyiben az nem tartotta be a verseny szabályzatát.
16.2 Az írásos óvást a verseny szervezőinél lehet benyújtani, 100 Ron befizetés ellenében, célba érés után, vagy legkésőbb 15 perccel az eredményhirdetés után.

17. Fotózás/filmezés:

Minden versenyző a Tusnadmarathon-ra való nevezése és részvétele által elfogadja, hogy a versenyen készült fotókat, illetve kisfilmeket a szervező felhasználhatja az esemény népszerűsítésére.
A regisztrációval, a nevezési díj kifizetésével, illetve a versenyen való részvétellel minden versenyző megerősíti, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a verseny szabályzatát, saját felelősségére vesz részt a Tusnadmarathon versenyen.

18. Személyes adatok feldolgozására vonatkozó információk ( GDPR ):Szeretnénk áttekintést adni arról, milyen típusú adatokat gyűjtünk, amikor Ön a Tusnadmarathon versenyre regisztrál: Név, születési adatok, lakcím, telefonszám, e-mail cím Az Ön által megadott adatokat az alábbiak szerint használjuk fel:

1. Személyes adatok: (név, születési dátum, település): a verseny lebonyolításához, az eredmények és korosztályok leellenőrzéséhez használjuk fel.
2. Kapcsolati adatok: (telefonszám, e-mail cím): a versennyel kapcsolatos fontos információk közlésére használjuk fel.
3. Számlázási adatok: kizárólag a nevezési díj befizetése céljából és annak jóváírására rögzítjük.

Az Önök által a regisztráció során megadott adatokat csak és kizárólag a Vox Iuventutis Egyesület rögzíti, jelszóval és tűzfallal védett számítógépen tárolja, mely csak a legszükségesebb ideig van On-line elérhetőségben. A nevezési adatokat jelszóval védett könyvtárban tároljuk, az egyesületen kívül más félnek egyben nem szolgáltatjuk ki. A rajtszámok nyomtatásához, a kivitelező cég, csak nyomtatásra kész információkat kap. A pénzügyi tranzakcióhoz a euplatesc.ro szolgáltatást használjuk.